Invändig städning eller rekond

Precis som dina kläder, behöver interiören tvättas och rengöras.

Invändig rengöring

Invändigt går vi igenom hela bilen med dammsugare och tryckluft, samt rengör paneler, gummimattor, fönster, och fack. Inredningen är viktig eftersom det där samlas partiklar som sliter på textiler, plast och andra detaljer.

Våtdammsugning

Med våtdammsugning sköljer vi säten och mattor med flera liter vatten per minut. Vattenburen smuts avlägsnas effektivare, och tar även med sig bakterier som brukar bidra till oönskad odör i kupén. Rengöringen avslutas med torkning, textilbehandling, eller återfuktning av läder.

Textilbehandling

Vår textilbehandling är en impregnering, helt fri från fluorerade ämnen, som bildar ett högeffektivt molekylnät runt textilens fibrer. Barriären minskar friktionen i fibrerna och skyddar mot olje- och vattenbaserade fläckar, damm och torr smuts. Förutom att smutsen är lättare att ta bort så är risken för bestående fläckar mindre. Behandlingen ger dig en fräschare miljö i kupén, samt en längre livslängd på dina textilier. Textilskyddet förändrar varken kvaliteten eller färgen på textilen. Impregneringen genomförs efter noggrann rengöring med dammsugare eller våtdammsugning.

Läderbehandling

Läder är ett levande organiskt material som ändrar utseende med tiden. Detta genom mekaniskt slitage och förändringar i luftfuktighet och temperatur. För att hålla lädret i så gott skick som möjligt rekommenderar regelbunden lädervård som består av rengöring och återfuktning med speciellt anpassade medel och verktyg.

Luktsanering

Vid kraftigt nedsmutsad interiör eller vid sanering kompletteras städningen med våtdammsugning och ozonaggregat som effektivt eliminerar olika lukter från t.ex. nikotin, rök, fukt, mögel och husdjur. Vi är vana vid saneringar i försäkringsärenden. Läs mer…